Wat is Een Thaise Massage?

Je zal het wel al een keer gehoord hebben.

Een thaise massage.

Maar wat is een thaise massage?

traditionele thaise massage
traditionele thaise massage

Wat is een Thaise Massage nu Precies?

Een thaise massage is een traditionele massage en behoort tot een van de oudste genezingstechnieken ter wereld. De Thaise massage heeft veel invloeden van yoga, Chinese en Ayurvedische geneeskunst.

Over de jaren heen is de Thaise massage heel wat veranderd vanwege Westerse invloeden. De traditionele Thaise massage werd vroeger gedaan door monniken in boeddhistische tempels. Nu kan je een Thaise massage krijgen bij haast elke massagesalon.

Wat is het effect van Thaise massage

Een thaise massage is zeer geschikt om te ontspannen. Bij Thaise massage worden rekoefeningen gedaan die helpen om vastzittende gewrichten weer los te krijgen.

Het vergoot je flexibiliteit, zorgt voor verlichting van de spieren. Het stimuleert je aura, je inwendige organen om zo je energiesysteem weer in balans te brengen.

Welke technieken worden toegepast

Thaise massage is een interactieve massage. Daarbij wordt gebruik gemaakt verschillende rek- en strekoefeningen en wordt zachte druk uitgeoefend op je reflexpunten.

thaise massage technieken
thaise massage technieken

Je kan Thaise massage zien als het doen van yogaoefeningen zonder al te veel inspanning te gebruiken. Voor zo een massage kan je ruim twee uren uittrekken. Je ligt het liefst op een matras en je hoeft je kleren daarvoor niet uit te doen. Je krijgt meestal een set kleren die losser is.

Welke olie wordt gebruikt bij Thaise massage

Bij een traditionele thaise massage wordt er geen olie gebruikt. Je kan natuurlijk wel opteren voor olie. Sabai olie is de beste massageolie. Bij het insmeren van de olie zullen de etherische extracten van de jasmijn en lotusbloesem je tot rust brengen en zal je huid zich ontspannen.

Is de huid verzadigd wordt de tweede laag olie aangebracht. Deze keer zal het niet zo snel door je huid worden opgenomen wat het masseren veel gemakkelijker maakt. Ben je van plan te gaan voor een Thaise massage is het beter om kleding te dragen die vrij losjes zitten en waarin jij je prettig voelt.

De kleding die je draagt moet soepel zijn. Informeer op voorhand of je zelf losse kleding moet meenemen of niet. Een goede Thaise massage is zeer geschikt om je lichaam goed te rekken te strekken en zal van top tot teen voor ontspanning zorgen.

Waar is Thaise massage goed voor

Als je last hebt van je spieren of een pijn hebt in je nek kan een thaise massage verluchting geven. Geeft dit wel aan de persoon die je masseert dat je last hebt in je rug. Zo kan de persoon hier rekening met houden en wat meer nadruk daarop leggen.

Wanneer gebruik je Thaise massage niet!

Voor kankerpati├źnten, zwangere vrouwen en mensen die herstellen van een rugoperatie bijvoorbeeld is het afgeraden om Thaise massage te doen. Ook als je ziek en zwak bent is een Thaise massage niet aan te raden.

Met deze informatie heb je tenminste een beeld wat Thaise massage is en wat het inhoudt. Misschien wordt het hoogtijd dat je een keer een afspraakje maakt voor een heerlijke Thaise massage.