Beste Massageolie

beste massageolie

Er zijn veel massageolieën beschikbaar.

Ik vaak de vraag wat is nu de beste massageolie?

Als je snel een antwoord wil, de massageolie van Exotiq vonden wij de beste.

In dit artikel vergelijk ik de best verkochte massageolie.

Laten we starten!

De Beste Massage Olie Van 2020

Beste Koop

Exotiq Massageolie

exotiq massageolie
exotiq massageolie

De massageolie van Exotiq vonden wij de beste omdat hij speciaal ontworpen is voor massages. De fles is ontworpen met een gemakkelijke doseerdop zodat je nooit teveel olie gebruikt in één keer.

De olie is ook iets dikker wat zorgt dat de olie niet snel uitdroogt op het lichaam.

De inhoud bevat 500ml. Hier kom je wel enkele massagebeurten mee toe. Mensen zeiden ook dat de olie goed smeert en niet plakt. De fles heeft ook een mooi design, moest dat voor jou belangrijk zijn.

Kortom, deze vinden wij de beste massageolie die je kan kopen.

Voordelen

 • Droogt niet te snel uit
 • Plakt niet
 • Mooie fles
Nadelen

 • Geen negatieve puntjes
Biologische Massageolie

Weleda Arnica Sport Massageolie

weleda arnica sport massageolie
weleda arnica sport massageolie

Deze olie is de enige goede biologische massageolie die we konden vinden. Het is speciaal gemaakt voor mensen met spierklachten door overmatig sporten. Het verwarmt en ontspant de spieren.

Dit is ook een ietswat dikkere olie om zo te voorkomen dat het snel uitdoogt. Er zijn geen synthetische geur of kleurstoffen in deze olie verwerkt. Mensen zeggen wel dat het een aangename natuurlijke geur heeft.

Kortom, als je biologische massageolie wil, dan is deze een goede keuze.

Voordelen

 • Biologisch
 • Geen synthetische kleur en geurmiddelen
Nadelen

 • Geen nadelen gevonden
Beste Geur

Kneipp Massageolie – Lavendel

kneipp massageolie lavendel
kneipp massageolie lavendel

De massageolie van Kneipp is een gekend merk dat nog vele andere massageolieën te koop heeft.

Deze massageolie van kneipp bevat vitamine A, E, en panthenol zodat de huid soepel aanvoelt. De massageolie werkt vooral hydraterend, wat zeer nuttig is als je verbrand bent door de zon of tijdens de winter als je huid droog is.

Meeste mensen zeggen dat het een goede koop is geweest is maar dat de lavendel geur niet te lang blijft hangen. De inhoud is 100ml, dit is het kleinste flesje in onze selectie.

Kortom, als je een massageolie zoekt met een lavendelgeur is dit de juist keuze.

Voordelen

 • Lavendel geur
 • Hydrateerd de huid
Nadelen

 • Geur verdwijnt snel
 • 100 ml flesje
Grootste hoeveelheid

Jacob Hooy Arnica

jacob hooi arnica massageolie
jacob hooi arnica massageolie

De massageolie van Jacob Hooy is ook een gekende massageolie. De inhoud van de fles is maar liefst 1000ml (1 liter) en kost maar elf euro.

De massageolie heeft een aangename geur en is niet te sterk. Met deze massageolie heb je ook veel waar voor je geld.

Sommige mensen hebben opgemerkt dat het doseren van de massageolie niet echt handig is. Door de grote dop kan er wel eens een ongelukje gebeuren waardoor je een boeltje maakt.

Wij hebben deze massageolie niet op plaats één gezet omdat het enkele chemische bestanddelen bevat zoals Tocopherol wat een chemische vorm is van vitamine E. Ook zit er Ascorbyl palmitate wat een chemische vorm van vitamine C is. Sommige mensen willen dit vermijden.

Voordelen

 • Grote hoeveelheid
 • Matige geur
Nadelen

 • Dop is niet erg handig
 • Geen natuurlijke ingredienten

Hoe kan je een goede massageolie herkennen?

Een goede massage is altijd goed voor lichaam en geest. Als masseur is het dan altijd goed om de juiste en goede massage oliën te gebruiken.

Maar weet jij waaraan je een goede massageolie kan herkennen?

Op de markt zijn er verschillende massageolie beschikbaar. Je hebt keuze uit verschillende producenten met:

 • Verschillende kwaliteit
 • Verschillende ingrediënten
 • Verschillende prijzen

Belangrijk is dat je de beste massageolie inkoopt.

De verschillende soorten massageolie zijn:

 • Plantaardige olie
 • Minerale olie en
 • Etherische olie

Voor de basisolie wordt meestal gebruik gemaakt van plantaardige oliën zoals amandelolie, jojoba-olie en abrikozenpittenolie. Deze oliën worden namelijk goed door de huid opgenomen. Daarnaast heb je ook de minerale olie. Het verschil met de plantaardige olie is dat de minerale olie niet goed wordt opgenomen. Het vormt eerder een laagje op de huid waarbij het de huid afsluit.

Houdbaarheid van de olie

Aan de hand van de houdbaarheid van de olie weet je als je te maken hebt met een olie die gemaakt is op een natuurlijke basis. Als de massageolie op de juiste manier wordt bewaard, kan je de olie zelfs nog 15 jaar na openen nog gebruiken.

Dit staat als een kenmerk van therapeutische kwaliteit. Wel moet je weten dat er verschillende oliemengsels in een basisolie zijn gemengd.

Deze basisolie kan er wel voor zorgen dat de levensduur van deze mengolie verkort wordt. Je zou de houdbaarheid van een olie kunnen vergelijken met de houdbaarheid van dezelfde soort olie afkomstig van de concurrent. Als je een olie tegenkomt met een houdbaarheid van twee jaren, dan kan je ervan uitgaan dat deze olie van inferieure kwaliteit is.

Structuur

Een andere manier om goede olie te herkennen is de structuur. Ook hier is het belangrijk dat je weet welke ingrediënten in de olie zijn opgenomen. Als je een paar druppels van de olie tussen je vingers of op je handen insmeert dan zou je huid deze heel snel moeten opnemen zonder dat je een vettig gevoel aan over houdt.

Mocht dit wel het geval zijn en je handen voelen plakkerig of vettig dan is dat een teken voor jou om deze dus niet aan te schaffen. Al helemaal niet kopen als je het gaat gebruiken voor therapie massage.

De Prijs

Je zal zien dat over het algemeen massageolie die gemaakt is op basis van minerale olie, goedkoper is. De natuurlijke oliën zullen een stuk duurder zijn. Zit de massageolie in een glazen flesje dan zal deze ook veel meer kosten omdat olie in een glazen fles langer houdbaar is dan in een plastiek flesje. Trouwens massageolie in een plastiek kunststoffles zal na een tijdje heel vreemd beginnen te ruiken. Het zal dan misschien nog goed zijn maar het ruikt dan minder lekker.

Dit zijn dan enkele manieren waarmee je goede massageolie kan herkennen. Hopelijk zal dit bijdrage om de juiste massageolie te kopen.