Welke Soorten Massage Zijn Er?

Eenieder kan genieten van een heerlijke massage. Een massage is goed voor lichaam en geest.

Het ontspant, verlicht de pijn en kan stress eventueel lichter maken.

Ons lichaam is nou toch niet gebouwd om constant arbeid te verrichten. We moeten ook goed voor ons lichaam zorgen en daar hoort een goede massage ook bij.

Natuurlijk zijn er verschillende soorten massages voor verschillende doeleinden.

verschillende soorten massage

Verschillende Soorten Massage

Bindweefselmassage

Het bindweefsel zorgt voor het isoleren van hitte, slaat energie op en transporteer zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen.

Het is dus begrijpelijk dat het bindweefsel een grote rol speelt op de conditie van je huid. Wanneer er diepe massagetechnieken worden gebruikt zal het de doorbloeding stimuleren en wordt ook de stofwisseling geactiveerd.

Dit maakt dat je huid zich gaat vernieuwen doordat deze strakker en jonger eruit gaat zien. Deze massage wordt ook veel toegepast voor het behandelen van rimpeltjes en littekens.

De bindweefsel massage is ook goed tegen hoofdpijn, maag en darmproblemen, ernstige verkoudheid, reuma aan de gewrichten en spieren en tegen slapeloosheid.

Een olie met de geur van lavendel of lotus kan je ook helpen ontspannen.

Sportmassage

sporten verdiend een massageSporters trainen zwaar en hun spieren zijn ook zwaar belast.

Een sportmassage is voor deze mensen uitermate geschikt. Deze massage moet echter wel uitgevoerd worden door sportmasseurs die gespecialiseerd zijn. De beste massageolie selecteren is ook heel belangrijk.

De sportmassage is bedoeld niet alleen om de spieren, na een blessure te laten herstellen maar ook om zoveel als mogelijk te proberen, sportblessures te voorkomen. De sportmassage kan ook worden toegepast om de sportprestaties te helpen verbeteren omdat de spieren natuurlijke in een veel beter conditie verkeren.

Bij deze massage wordt meestal gebruik gemaakt van olie op basis van 2,5% zuivere essentiële olie met de aromatische geur van rozemarijn en lavendel.

Ontspanningsmassage

Wat dacht je van een heerlijke ontspanningsmassage?

De ontspanningsmassage is er natuurlijk op gericht om je tot rust te brengen. We werken, studeren, onderhouden ons gezin, zijn bezig met het huishouden, maken ons zorgen over onze familieleden. Allemaal zaken die ons zo nu en dan wat stress bezorgen.

Deze spanningen kunnen zich gaan bundelen in je lichaam en maken dat je last krijgt van nekklachten, verkrampte spieren, schouders die vastzitten en hoofdpijn. Een heerlijke zachte ontspanningsmassage zal ervoor zorgen dat je spieren zich weer kunnen ontspannen waardoor je mentaal en lichamelijk tot rust komt.

Met langzame bewegingen en niet al te veel druk worden de zintuigelijke zenuwuiteinden van je huid gemasseerd. Met deze handeling komt endorfine vrij in je hersenen en zorgen ze ervoor dat je je ontspannen en gelukkig voelt. Bij deze vorm van massage kan er gebruik worden gemaakt van lavendel massageolie omdat het een ontspannende werking heeft.

Conclusie

Natuurlijk zijn er nog talloze massages die je kan toepassen zoals:

  • Stoelmassage
  • Hotstone massage
  • Shiatsu
  • Thaise massage

Het ligt aan jou om voor jou de beste massage te kiezen in overleg met de masseur. Die moet precies weten welke klachten je hebt zodat die gericht kan werken. Dus laat je heerlijk verwennen en kies voor een lekkere massage.