Wat is het Beste Materiaal voor een Wokpan?

Er zijn verschillende soorten wokpannen te koop, maar wat is nou een wokpan precies?

Een wokpan is een stevige en goed warmtegeleidende pan waarin je groenten, vlees en allerlei ingrediënten snel kunt roerbakken. De pan heeft de vorm van een diepe kom met hoge randen, zodat je het eten makkelijk kunt omscheppen.

Wil je graag de best verkochte wokpan vinden? Klik hier voor de beste wokpan.

Verschillende Materialen 

Een goede wokpan kopen vergt wat wetenschap. Gelukkig niet zo een moeilijke, maar wel enkele belangrijke dingen die je eerst liever moet weten alvorens je hals over kop gaat en begint met een wokpan kopen.

Ten eerste bestaan er verschillende soorten wokpannen die gemaakt worden uit verschillende materialen. Zo heb je wokpannen van Tefal, keramiek, gietijzer en RVS. Daarnaast komen de wokpannen ook nog in verschillende afmetingen voor.

Tefal wokpan

Tefal is beslist een van de beste en bekendste merken die hoogwaardige pannen fabriceert. Zo ook de beste wokpan. De wokpannen van Tefal hebben een extra dikke anti-aanbaklaag welke 100% veilig is. Hierdoor bak je met gemak zonder boter of olie en ook koken met een metalen spatel is geen enkel probleem. Met een Tefal wokpan kan je op alle warmtebronnen koken. Het is dus een praktische pan die je voor alles en overal kan gebruiken.

Keramische wokpan

Keramische wokpannen beginnen steeds meer bekendheid te krijgen. Dit komt omdat keramische wokpannen voordelen hebben die er niet om liegen. Zo kan een keramische wokpan vanwege het materiaal heel goed tegen hoge temperaturen, heeft het geen anti aanbaklaag (die soms gevaarlijk kunnen zijn) en hoef je heel weinig olie of boter te gebruiken bij het bakken. Een keramische wokpan wordt erg snel heet en dit wil je juist hebben om goed te kunnen wokken.

Gietijzeren wokpan

Gietijzeren wokpannen zijn heel erg geschikt om te gebruiken op de meeste warmtebronnen. Een gietijzeren wokpan komt niet met een anti-aanbaklaag, omdat deze zelf ontstaat na vele malen voeding in te roerbakken met olie. Het voordeel hiervan is dat deze natuurlijk anti-aanbaklaag niet onderhevig is aan slijtage, omdat het bij elke gebruik weer wordt aangemaakt.

Een ander voordeel van een gietijzeren wokpan is dat het gloeiend heet kan worden. Heter dan andere soorten wokpannen omdat gietijzer erg veel hitte kan vasthouden en die gelijkmatig verspreid. Perfect dus om te roerbakken.

Wokpan van RVS

Een RVS wokpan is een wokpan gemaakt van roestvrij staal. Kies je voor RVS dan heb je een duurzaam materiaal gekozen die niet snel zal beschadigen. Een pan gemaakt van RVS houdt goed hitte vast en verspreidt de hitte goed over de bodem. Ideaal om te wokken. Ook kunnen RVS wokpannen op alle soorten warmtebronnen gebruikt worden.