Wat is de Beste Wokpan? De 4 Beste Wokpannen

Als jij op zoek bent naar de beste wokpan, ben je op het juiste adres.

In dit artikel vergelijken we de 4 best verkopende wokpannen met elkaar, zodat jij de beste keuze kan maken.

Geen tijd? Dit is de beste wokpan.

Wokken is een van de gezondste manieren om je eten te bereiden. Doordat het voedsel op een hoge temperatuur wordt verhit, gaart het snel en verliest het zijn vitaminen niet. Bovendien bespaar je niet alleen tijd om een gezonde maaltijd te maken, maar het is simpelweg erg lekker en gezond. Maar wokken doe je niet zomaar.

Je hebt een mix van je favoriete verse wokgroenten en andere ingrediënten nodig, en ongetwijfeld de beste wokpan die er te vinden is. Deze zal zeker het verschil maken! Dit deel hebben het gelukkig al voor je uitgezocht.

In dit artikel praten we uitgebreid over de verschillende soorten wokpannen die er zijn, zodat je een weloverwogen keuze kan maken en de beste wokpan kan kiezen die past bij jou.

De 4 Beste Wokpannen

We hebben onze top 4 voor je op een rijtje gezet, zodat je zelf al dat voorwerk niet hoeft te doen.

Neem snel een kijkje en kies er vandaag nog eentje uit.

Tefal Expertise

 Beste wokpan volgens de redactie 

De Tefal Expertise Wokpan komt uit de luxe serie van de Tefal Expertise lijn en is voorzien van een anti-aanbaklaag bekend als de Titanium Excellence. Deze extra dikke anti-aanbaklaag is van eersteklas kwaliteit gemaakt, is vrij van PFOA (perfluoroctaanzuur) en dus 100% veilig om in te koken.

 

Voordelen

 • Anti-aanbaklaag; geen olie of boter nodig
 • Krasvrij; veilig om metalen lepels te gebruiken;
 • Rode warmte indicator op de bodem in de pan; in een oogopslag zien wanneer de pan de juiste temperatuur heeft.
 • Heeft een hoge rand en bolle vorm.
 • Sterke en duurzame RVS bodem
 • Verdraagt hoge temperaturen tot wel 175 graden celsius.
 • Geschikt voor alle soorten warmtebronnen
 • Komt in verschillende afmetingen

Nadelen

 • Het enige waarmee sommige mensen moeite mee hadden, is dat de pan niet zo gemakkelijk in de vaatwasser past vanwege de lange steel.

Kortom deze veelzijdige wokpan kan je gerust de beste Tefal wokpan noemen, omdat het aan alle eisen voldoet.

Ervaringen

Handige pan om in te wokken en je bent snel klaar!

De bodem vertelt je precies wanneer je kan beginnen!

Perfect om een snelle pot te maken!


BK Basic Ceramic

 Anti- aanbak gaat snel weg (2 jaar) 

De BK Steelwok BK Basic Ceramic is een wokpan praktisch te gebruiken op een elektrische, halogene of keramische kookplaat. Maar ook goed voor op een gasfornuis. Deze mooie wokpan heeft een diameter van 28 cm en de keramische laag van deze pan is bestand tegen hoge temperaturen. Je kan heel snel en makkelijk wokken erin met een knapperige eindresultaat.

 

Voordelen

 • Milieuvriendelijk en vrij van PTFE (polytetrafluorethyleen) en PFOA
 • Energiebesparend
 • Bestand tegen hoge temperaturen
 • Keramische anti-aanbaklaag
 • Krasvast
 • Warmt erg snel op

Nadelen

 • Altijd wat boter of olie nodig. Een lege pan verhitten beschadigd namelijk de keramische laag.
 • Niet geschikt voor mensen met pijn in de polsen en handen vanwege het gewicht
 • Is de keramische laag eenmaal kapot, dan is de pan niet meer te gebruiken, vanwege giftige stoffen die vrij komen.

Ervaringen

Fijne coating aan de binnenkant; het eten bakt niet aan!

Heel makkelijk om schoon te maken en te onderhouden.

Wordt gauw heet en bakt het eten erg snel!


Imperial Kitchen Gietijzeren Wokpan

 Ideaal voor gasfornuis 

De Imperial Kitchen wok gietijzer is nog één van onze favorieten die perfect werkt op het gasfornuis boven een hoge vlam. Maar vanwege zijn platte bodem is hij ook prima geschikt om te gebruiken op een elektrische, keramische en inductie plaat. Deze gietijzeren wokpan heeft een afmeting van 31 x 8.5 cm. Hier kan nogal wat groenten en vlees in wokken.

 

Voordelen

 • Gietijzer is een goede warmtegeleider; de wokpan wordt behoorlijk heet en de hitte wordt goed verspreid.
 • De pan heeft een ‘pre-seasoning’ ondergaan dwz er zit een anti-aanbaklaag op. Je kan het bij de eerste aankoop, meteen gebruiken zonder dat je dit zelf eerst hoeft te doen.
 • Makkelijk schoon te maken met wat zeep en een borstel.
 • Gietijzer is een duurzaam materiaal die een leven lang meegaat

Nadelen

 • Moet na elk gebruik opnieuw een ‘seasoning’ krijgen om weer een anti-aanbaklaag te krijgen.
 • Zwaar materiaal; je moet wat kracht hebben om zo een pan te hanteren.

Ervaringen

Deze pan wordt gloeiend heet! Precies wat je nodig hebt om te wokken. Doe je vlees en groente erin en die krijgen de heerlijke rokerige geur en smaak van de opstijgende sappen die verdampen!

Het is een ideale pan om een grote maaltijd in klaar te maken.

Mooi en praktisch keuken juweel die erg lang meegaat!

Robuuste wok met een fraai design en een handige platte bodem.


Demeyere RVS Wokpan

 Ideaal voor het ganse gezin 

Ook met een RVS wokpan kan je heerlijke gerechten wokken. De Demeyere wokpan heeft een vlakke bodem en is zilverkleurig. De wokpan heeft een chique design met diameter van 32 cm. Je kan met deze pan koken op alle warmtebronnen zoals een gasfornuis en een inductie plaat.

 

Voordelen

 • Het speciale 7-lagen materiaal zorgt voor een goede warmtespreiding waardoor een anti-aanbaklaag niet nodig is
 • Kan ook voor in de oven gebruikt worden
 • Kan ook op de barbeque geplaatst worden

Nadelen

 • Wordt matig heet
 • Het lange handvat zorgt voor wat ongemak en onhandigheid in de keuken

Ervaringen

Ziet er te mooi uit om in te wokken, maar werkt uitstekend!

Wordt niet zo erg heet om echt goed te kunnen wokken.

Goede kwaliteit pan waarin je veel kan klaarmaken. Het is erg groot, maar ben er super blij mee!


Koopgids

Wat is een wokpan?

Er zijn verschillende soorten wokpannen te koop, maar wat is nou een wokpan precies?

Een wokpan is een stevige en goed warmtegeleidende pan waarin je groenten, vlees en allerlei ingrediënten snel kunt roerbakken. De pan heeft de vorm van een diepe kom met hoge randen, zodat je het eten makkelijk kunt omscheppen.

Verschillende materialen 

Een goede wokpan kopen vergt wat wetenschap. Gelukkig niet zo een moeilijke, maar wel enkele belangrijke dingen die je eerst liever moet weten alvorens je hals over kop gaat en begint met een wokpan kopen.

Ten eerste bestaan er verschillende soorten wokpannen die gemaakt worden uit verschillende materialen. Zo heb je wokpannen van Tefal, keramiek, gietijzer en RVS. Daarnaast komen de wokpannen ook nog in verschillende afmetingen voor.

Tefal wokpan

Tefal is beslist een van de beste en bekendste merken die hoogwaardige pannen fabriceert. Zo ook de beste wokpan. De wokpannen van Tefal hebben een extra dikke anti-aanbaklaag welke 100% veilig is. Hierdoor bak je met gemak zonder boter of olie en ook koken met een metalen spatel is geen enkel probleem. Met een Tefal wokpan kan je op alle warmtebronnen koken. Het is dus een praktische pan die je voor alles en overal kan gebruiken.

Keramische wokpan

Keramische wokpannen beginnen steeds meer bekendheid te krijgen. Dit komt omdat keramische wokpannen voordelen hebben die er niet om liegen. Zo kan een keramische wokpan vanwege het materiaal heel goed tegen hoge temperaturen, heeft het geen anti aanbaklaag (die soms gevaarlijk kunnen zijn) en hoef je heel weinig olie of boter te gebruiken bij het bakken. Een keramische wokpan wordt erg snel heet en dit wil je juist hebben om goed te kunnen wokken.

Gietijzeren wokpan

Gietijzeren wokpannen zijn heel erg geschikt om te gebruiken op de meeste warmtebronnen. Een gietijzeren wokpan komt niet met een anti-aanbaklaag, omdat deze zelf ontstaat na vele malen voeding in te roerbakken met olie. Het voordeel hiervan is dat deze natuurlijk anti-aanbaklaag niet onderhevig is aan slijtage, omdat het bij elke gebruik weer wordt aangemaakt.

Een ander voordeel van een gietijzeren wokpan is dat het gloeiend heet kan worden. Heter dan andere soorten wokpannen omdat gietijzer erg veel hitte kan vasthouden en die gelijkmatig verspreid. Perfect dus om te roerbakken.

Wokpan van RVS

Een RVS wokpan is een wokpan gemaakt van roestvrij staal. Kies je voor RVS dan heb je een duurzaam materiaal gekozen die niet snel zal beschadigen. Een pan gemaakt van RVS houdt goed hitte vast en verspreidt de hitte goed over de bodem. Ideaal om te wokken. Ook kunnen RVS wokpannen op alle soorten warmtebronnen gebruikt worden.

Verschillende warmtebronnen

Bij het kopen van een goede wokpan moet je niet alleen het materiaal van de wokpan in acht nemen, maar ook de soort warmtebron die je in huis hebt. Er zijn verschillende soorten warmtebronnen.

Keramische kookplaat

Bij keramisch koken is het lastiger om de warmteverdeling in je wokpan onder controle te hebben. Let op dat de bodem van je wok in direct contact komt met de warmtebron. Daarnaast is het ook het beste dat je een wokpan gebruikt met een platte en dikkere bodem. Zo wordt de hitte goed verdeeld over de wokpan. Houd er rekening mee dat het lang duurt voordat je wok goed heet wordt om in te wokken.

Elektrische kookplaat

Als je een elektrische kookplaat hebt moet je wel eerst even checken dat de plaat goed heet wordt voordat je begint met roerbakken. In de meeste gevallen kunnen kookplaten niet de temperatuur bereiken die geschikt is om te wokken. Maar heb je een kookplaat die dat wel doet, dan kan je gerust een wokpan kopen hiervoor. Het liefst gebruik je een wokpan met een platte bodem, omdat die dan stevig staat op de plaat en niet wiebelt. Het lastige bij wokken op een elektrische kookplaat is dat het moeilijk is de temperatuur te regelen. De wokpan wordt niet zo snel heet en het duurt wel even.

Gasfornuis

Doorgaans is wokken op een gasfornuis de beste methode. Wokken boven een vlam heeft zijn eigen voordelen. Zo kan je de temperatuur op een gasfornuis makkelijk regelen. Je kan ook alle soorten wokpannen gebruiken, zowel pannen met een platte bodem als met een bolle bodem. Een gietijzeren wokpan werkt uitstekend op het gasfornuis, maar ook andere wokpannen werken perfect.

Inductie kookplaat

Inductie koken is een nieuwe vorm van koken, waarbij er gebruik wordt gemaakt van hitte door middel van inductieverhitting. Deze is een snellere manier van verhitting, waarbij er geen vlam ontstaat. De hitte wordt niet veroorzaakt door elektriciteit, maar door een magnetische veld.

Voor inductie koken is de beste wokpan namelijk een pan waarin een dun laagje aluminium in verwerkt is. Een belangrijk punt waarop je ook moet letten is dat de bodem van de wokpan plat is, zodat hij stabiel kan zitten op de kookplaat.

Halogeen kookplaat

Halogeen kookplaten zijn een ander verhaal. Deze kookplaten hebben min of meer dezelfde werkwijze als een elektrische of een keramische kookplaat. Je moet een wokpan hebben met een zo groot mogelijk afgeplatte bodem, zodat hij goed contact maakt met de verhitte halogeen plaat en zo de warmte over de pan kan verdelen. Zorg voor een goed verhitte pan alvorens je begint met wokken.

Met een halogeen of een keramische kookplaat moet je eigenlijk uiterst voorzichtig zijn. Doordat deze kookplaten van glas zijn gemaakt is de kans wel erg groot dat ie stuk gaat als je bijvoorbeeld besluit met een zware gietijzeren wokpan aan de slag te gaan. Niet iets dat we zelf zouden doen, nog aanraden.

Wat is de beste warmtebron?

Wokken doe je eigenlijk het beste op een gasfornuis, waar de pan boven een echte vlam staat. De  wokpan wordt dan snel verhit en erg heet. Ook kan je de pan makkelijk manoeuvreren om de nodige wok bewegingen te maken. Dit lukt niet zo goed met een kookplaat.

Heb je geen fornuis in huis, wok dan liever op een elektrische kookplaat, gaskookplaat of een plaat die op inductie werkt. Zo hoef je niet bang te zijn dat jouw dure kookplaat van glas kapot zal gaan. Of je dient uiterst voorzichtig te zijn tijdens het koken. Let wel dat je waarschijnlijk niet hetzelfde wok effect zal verkrijgen.

Een wokpan kopen is best eenvoudig, mits je genoeg van tevoren weet. Even resumerend alles op een rijtje waar je op moet letten:

 • De wokpan moet hoge temperaturen aankunnen
 • Voor welke warmtebron ga je de wokpan gebruiken; een kookplaat of op een gasfornuis
 • De wokpan moet hoge randen hebben zodat je makkelijk en vrij erin kunt roerbakken.
 • Welk materiaal is het beste voor jou. Dit hangt sterk af van de warmtebron die je thuis hebt.
 • Hoe groot moet de wokpan zijn. Jij bepaalt wat jouw behoefte is en hoe goed je denkt de grootte van de pan te kunnen hanteren. Maar de meest gebruikte en handige afmeting is een pan met een diameter van 28 cm.
 • Wel of geen anti-aanbaklaag. Jij kiest zelf wat je prettiger vindt.

Kort samengavat

Nu je voldoende weet over een wokpan, ben je in staat de beste wokpan aan te schaffen voor jouw keuken. Denk maar aan de heerlijke en gezonde gerechten die je zal kunnen bereiden in jouw nieuwe wokpan.

Uiteraard bepaalt jouw budget ook voor een groot deel mee welke wokpan het  uiteindelijk wordt. De beste wokpan die jij kiest zal de wokpan zijn die bijdraagt aan een gezonde leefstijl in combinatie met gebruiksgemak en een goede prijsverhouding en kwaliteit!

En nu, wokken maar!