Hoe Kan Je Acne Littekens Voorkomen?

Iedereen heeft wel eens te maken gehad met pukkels op zijn of haar gezicht. In sommige gevallen kan het zelfs een groot probleem worden.

We hebben het dan over het krijgen van acne.

Als acne zo erg wordt dat het flink ontstoken raakt, kan het voor blijvende littekens zorgen. Dus denk je dan genezen te zijn van je acne, dan zit je met de littekens op je gezicht, hals, of schouders.

Als de acne littekens oppervlakkig zijn verdwijnen ze na verloop van tijd spontaan. Natuurlijk kan je het proces ook een handje helpen en met wat geduld ziet je huid er weer mooi en fris uit.

Het is niet moeilijk om littekens te voorkomen. Hiervoor heb je echt geen speciale vaardigheid nodig. Je moet alleen maar ervoor zorgen dat je de regels opvolgt bij de verzorging en behandeling van je acne. Daarnaast moet je ook goede producten gebruiken bij het herstelproces van je acne.

Enkele tips om acne littekens te voorkomen

Gebruik elke dag een anti-acne crème

Als je je huid elke dag te lang bloot stelt aan de zon, kan dit het herstelproces vertragen. Bovendien zorgt de zon ook ervoor dat er meer pigment wordt geproduceerd, waardoor je acne-littekens donkerder kleuren en hierdoor zichtbaar worden. Om dit te voorkomen moet je dagelijks een crème op je gezicht smeren, die bovendien ook SPF bevat. Zo een crème beschermt je huid ook tegen de UV stralen van de zon.

Exfolieer regelmatig je gezicht

Door regelmatig je gezicht een exfolieer beurt te geven zorg je ervoor dat de oude huidcellen verwijderd worden, zodat er nieuwe in de plaats gemaakt kunnen worden. Maar gebruik niet zomaar een serum of crème. Exfolieer je huid met AHA en BHA. AHA (=alpha hydroxy zuur) en BHA (=beta hydroxy zuur) zijn zuren die ervoor zorgen dat het laagje dode cellen, aan de buitenkant van je huid, losgemaakt worden. Je maakt hierdoor dan nieuwe cellen en je huid voelt gladder en egaler aan.

Gebruikt crèmes met vitamine C

Vitamine C of ook wel ascorbinezuur genoemd, zorgt voor een stralendere huid en werkt ontstekingsremmend. Bovendien vervaagt het ook je pigmentvlekken. Als extra middel kan je een serum of dagcrème gebruiken waarin vitamine C zit, om zo de schade van acne littekens te minimaliseren.

Gebruik oliën

Een goed olie kan je huid helemaal kalmeren en herstellen. Zo kan je verschillende soorten kalmerende oliën gebruiken zoals rozenbottel-olie, dat ook gebruikt wordt om brandwonden te genezen. Zo een olie kan je ook als extraatje op je huid aanbrengen. De huid wordt kalm en kan het proces van herstel vlot verlopen.

Een schoonheidsbehandeling

Wie houdt nu niet van een schoonheidsbehandeling. Zo een behandeling doet wonderen voor je huid en gezicht. Bij zo een schoonheidsbehandeling worden er stoffen gebruikt die ervoor zorgen dat de celdeling op je gezicht gestimuleerd worden en nieuwe cellen aangemaakt worden. De opperste huidlaag wordt op deze manier vernieuwd. Het mindere van zo een behandeling is dat het je een paar euro’s gaat kosten. Bovendien moet je ook op zoek gaan naar een schoonheidsspecialiste die kennis heeft van acne behandeling.

Het belang van een goed product

Het gebruiken van een goed product bij het behandelen van je acne, zal je al een heel eind op weg helpen ter voorkoming van littekens. Met een beetje geduld verdwijnen de littekens spontaan.