Wat is Het Verschil Tussen een Dag en Nachtcréme?

Waarom Hydrateren?

verschil dag en nachtcremeDoor de dag heen is jouw huid aan heel veel dingen blootgesteld. Denk maar aan make up, zonlicht, sigarettenrook, vochtverlies door droog en koud weer.

Om jouw huid te laten bijkomen van de afgelopen dag, dan zal jouw huid zich moeten herstellen. Dit werkt het beste ‘s avonds gedurende jouw slaap. Want overdag is jouw huid in de beschermingsmodus, terwijl het ‘s nachts juist veel meer herstelwerk verricht.

Dit is dus de ideale timing om jouw gezicht te reinigen en een goede nachtcreme aan te brengen. Hierdoor heeft jouw huid de tijd om wederom in balans te komen door nieuwe cellen te maken, waardoor je huid de volgende dag goed voorbereid is.

Verschil Tussen een Dagcreme en Nachtcreme

Er wordt vaak gezegd of beweert dat er geen verschil is tussen een dagcrème en een nachtcrème. Deze stelling kunnen we maar al te gauw naar het rijk der fabeltjes verwijzen, want er is wel degelijk een verschil tussen de twee.

Wat dan?

We leggen het hier uit:

Schoonheids slaapje

Ons lichaam gaat in de nacht rusten. Deze tijd is een periode van herstel. ‘s Nachts is de celregeneratie van ons lichaam het hoogst en dus zo ook van onze huid. Gedurende onze nachtrust doet ons lichaam herstelwerk. Dit betekent niks anders dat ons lichaam en dus onze huid, behoorlijk bezig is met nieuwe cellen aan te maken.

Door een juiste nachtcrème te gebruiken wordt dit natuurlijke proces gestimuleerd en bevordert. Ook helpt een goede nachtrust, de juiste voeding en hydratatie (voldoende water drinken) ervoor dat we de volgende dag weer fris aan de dag kunnen beginnen.

Overdag is het vooral belangrijk om onze huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Van nature is onze huid dan in een waakstand, maar dit is lang niet genoeg om die te kunnen beschermen tegen alles wat op ons afkomt. Invloeden zoals airco of zon in de zomer, of de verwarming en het koude weer buiten in de winter maken dat ons gezicht extra bescherming nodig heeft. Dit kan verholpen worden door onder andere een goede dagcrème.

Wat ook interessant is om te weten is dat dagcrèmes een SPF bevatten, die je ‘s nachts niet nodig hebt. Dus denk je een dagcrème ook te gebruiken als nachtcrème of andersom dan moet je dat liever niet doen. Trouwens is de samenstelling compleet anders omdat die zijn gebaseerd op de uitwerking ervan op een bepaalde tijd gedurende de dag. Vandaar dus de namen: dag en nacht creme!