Tips Tegen een Extreem Droge Gezichtshuid

Een extreem droge huid in het gezicht is heel vervelend.

Iedereen heeft er wel eens last van.

Maar wat werkt om een droge huid in het gezicht tegen te gaan?

Met de juiste producten zorg je ervoor dat jouw gezicht er fris uitziet en niet droog aanvoelt. Of het nu gaat om een stressvolle periode, gebrek aan slaap, minder gezond voedsel of wisselende seizoenen. Het heeft allemaal invloed op jouw huid.

Als je een extreem droge gezichtshuid hebt, betekent dit het te weinig vet maakt, wat essentieel is om de beschermende laag van de huid te vormen. Daarom heeft het de neiging tot uitdroging en kwetsbaarheid.

Hoe fijner en droger de huid, hoe meer kraaienpootjes je zal zien. Dat zijn de rimpels rondom je ogen die zichtbaar worden als je lacht. Niet echt een fijn gezicht volgens velen.

In dit artikel geven we je een aantal tips waarmee je een extreme droge huid in het gezicht kan voorkomen.

1. Geen Hete Douche

hete doucheWaar je direct mee kan beginnen is met je douchegewoontes Ben jij dol op een warme douche?

Begrijpelijk, wie niet!

Maar wist je dat het warme water oliën wegspoelt die je huid nodig heeft om uitdroging tegen te gaan? Je huid wordt kwetsbaar voor eczeem en ook is de kans op jeuk en een rode huid aanwezig. Vanaf nu niet meer doen dus! En sta je onder de douche en wil je jouw gezicht wassen? Denk dan goed na welke zeep je gebruikt.

Je kunt het beste reinigingsmiddelen vermijden die agressieve ingrediënten bevatten zoals alcohol, hierdoor kan je huid uitdrogen en irritatie of ontsteking veroorzaken. Wat je verder kunt doen is het gebruik van warme baden zoveel mogelijk vermijden. En vindt je dat geen prettig idee? Wist je dat één keer per dag wassen voldoende is. Gebruik een facewash ipv zeep.

En wil je toch vaker douchen? Gebruik dan voldoende voedende cremes. Zoek een vochtinbrengende crème die voor je huid werkt en gebruik deze regelmatig. Je is hierdoor in staat om vocht vast te houden.

2. Dagcremé en Nachtcremé

Een juiste skincare routine is belangrijk om een droge gezichthuid te voorkomen. Een juiste routine voorkomt onder andere:

  • Een ouder wordende huid
  • droge huid
  • rimpels, pigmentvlekken, wratjes en oneffenheden.

Breng ’s morgens een dagcreme aan en’ s avonds een nachtcreme aan op het gezicht met voedende eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan plantaardige olien. Het is raadzaam om je huid te reinigen met zeer milde producten. Als de huid extreem droog is, is het verstandig om lichaamsboter aan te brengen op het lichaam.

3. Voeding

gezonde voedingWist je dat voeding ook van invloed is op je gezichtshuid?

Een droge huid moet van binnenuit worden gevoed. Slechte eetgewoonten zijn één van de oorzaken zijn van een te droge huid. Ook te weinig vocht en (veel) roken kan je je huid van binnenuit uitdrogen.

Ben je dol op een biertje of wijntje? Geen problem als je dat een keertje doet voor de gezelligheid. Maar weet wel dat alcohol zorgt voor uitdroging. Voedingsmiddelen die wel stimuleren werken voor je gezichtshuid zijn onder andere sesam, zonnebloem, rijst of olijfolie.

Dit vanwege het feit dat ze de huid diep voeden. Groenten en fruit zijn ook onuitputtelijke bronnen van vitaminen en bevatten een enorm hoog percentage water.

4. Bescherm Tegen Weersinvloeden

Niemand is dol op kou en vorst. Maar dit is ook niet echt bevordelijk voor je gezichtshuid. Koude temperaturen, wind en droge lucht drogen de huid uit van buitenaf.

Voorkomen dus!

Tijdens de winter kan je huid nog droger aanvoelen dan tijdens de lente en de zomermaanden. Maar ook bij te veel zonlicht kan je huid uitdrogen. Zorg dus voor beschermende kleding en ga in de winter niet zonder handschoenen de deur uit. Is het een dagje tropisch weer? Dan is het raadzaam om zonbeschermingsmaatregelen te nemen om een droge huid te voorkomen.

Gebruik een zonnebrandcrème met een beschermingswaarde van minimal factor 30 voor voldoende bescherming. Vermijd blootstelling aan extreem hoge temperaturen. Denk hierbij ook aan sauna of jacuzzi. Een keertje kan uiteraard geen kwaad.

5. Stress

Om een extreme droge gezichtshuid te voorkomen kun je verder rekening houden met de hoeveelheid stress. Hoe minder stress, des beter.

Stress is van invloed op de aanmaak van de proteïnen in de huid die helpen om het vocht vast te houden. Wanneer je veel stress ervaart, is het voor je lichaam een stuk moeilijker om nieuwe cellen aan te maken. Zorg dus voor zo weinig mogelijk stress. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar je kunt daarmee beginnen door goed te slapen.

Neem een kop thee voor het slapen gaan en sport elke dag minimal 30 minuten.

6. Droge Lucht

Zit je de hele dag in huis, ben je aan het werk of ben je op een andere locatie? De lucht is van invloed op jouw gezichtshuid. Hoe droger de lucht, hoe droger de huid. Om de hoeveelheid water in de lucht te maximaliseren, kun je een luchtbevochtiger plaatsen in de kamer waar je veel aanwezig bent, zoals de woonkamer of je bureau.