Beste Voeding Tegen Een Droge Huid

Wist je dat voeding van invloed is op je gezichtshuid?

Een droge huid moet van binnenuit worden gevoed. Slechte eetgewoonten kan één van de oorzaken zijn van een te droge huid.

Ook te weinig vocht en (veel) roken kan je huid uitdrogen.

Een nachtcreme kan veel helpen, maar voeding kan ook helpen.

Hier zijn enkele voedingsmiddelen tegen een droge huid:

Vette vis

Vette vis bevatten veel omega-3-vetzuren. Dit is goed voor de huid. Bij vette vis valt te denken aan zalm, makreel en haring.

Oesters

Oesters bevatten een hoog zinkgehalte en dat is enorm bevorderend voor jouw gezichtshuid.

Oesters
Oesters

Fruit

In fruit zitten veel vitamines. Fruit bevat ook een hoog gehalte aan vocht. En dat helpt tegen een droge huid. Kies bij voorkeur voor een variant met zo weinig mogelijk suikers. Kant-en-klare smoothies bevatten vaak veel toegevoegde suikers. Vermijd fruitsappen, deze bevatten veel toegevoegde suiker zonder de vezels.

Advocado’s

Avocado’s bevatten veel gezonde vetten. Deze vetten houden jouw huid gezond. En vindt je een losse advocado dat niet zo smakelijk, eet er dan wat brood bij of gebruik wat peper en zee-zout.

Avocado's
Avocado’s

Noten en pitten

Eet elke dag een handje walnoten. Zonnebloempitten bevatten veel vitamine E, zink en eiwit. Dit zijn waardevolle voedingsstoffen voor de huid.

Kokos

Kokos is gezond, maar het is ook nog eens goed tegen een droge huid. De gezonde vetten en antibacteriële voedingseigenschappen van kokos verminderen de kans op allerlei vervelende plekken, zoals puistjes.

Spinazie

Kinderen worden er groot mee gebracht, maar het helpt ook nog eens goed tegen een droge huid. Het groene blad bevat veel luteïne. Een beschermend stofje. Tijdens de zomermaanden beschermt dit (extra) tegen de zon.

Griekse yoghurt

Wat verder helpt tegen een droge huid is Griekse yoghurt. Griekse yoghurt reinigt de huid. Bovendien geeft het een dieptereiniging dat bestaat uit het verwijderen van dode cellen van de opperhuid, die in veel gevallen melanine bevatten en ervoor zorgen dat er vlekken op de huid zichtbaar worden. En vindt je Griekse Yoghurt niet zo lekker? Eet het dan samen met wat fruit, want dat is ook goed voor je huid.

Zoete aardappel

Ben je dol op zoete aardappelen? Goed nieuws. Want dat bevat beta-caroteen Beta-caroteen is een plantaardige stof Het werkt als provitamine A. Dat zorgt ervoor dat het in je lichaam kan worden omgezet in vitamine A. En dat is erg voedend voor de huid! Spinazie, wortels, paprika en zoete aardappelen bevatten ook beta-caroteen.

Broccoli

Niet iedereen is dol op broccoli. Maar broccoli bevat erg veel vitamines en mineralen die belangrijk zijn voor de gezondheid van de huid, waaronder zink, vitamine A en vitamine C.

Broccoli met wortels
Broccoli met wortels

Tomaten

Tomaten zijn super lekker, maar ook enorm voedend voor de gezichtshuid. Bovendien bevatten tomaten veel vitamine C en bevatten alle belangrijke carotenoïden, waaronder lycopeen. Tomaten kunnen ook rimpels voorkomen .

Havermout

Havermout is ideaal om roodheid van de huid te verminderen. Bovendien bevat het veel mineralen. Kies voor havermout met weinig suiker, dit is meestal ook de goedkoopste.

Chocolade

Ben je dol op chocolade? Ja, wie nou niet! Maar het helpt ook nog eens om een droge huid tegen te gaan. De effecten van cacao op je huid zijn behoorlijk fenomenaal. Je huid wordt er minder schilferig en ruw door. Bovendien helpt het tegen gevoeligheid voor zonnebrand en het stimuleert de doorbloeding, wat zorgt voor meer voedingsstoffen naar de huid.

Eieren

Eieren bevatten veel eiwitten, maar je zult ook merken dat ze veel vitamine B, D, B6 en B12 bevatten, maar ook een dosis aan mineralen. zoals zink, ijzer en koper. Eieren bevatten goede vetten, dus een win-win-situatie.

Groene Thee

Niet iedereen is er dol op maar groene thee helpt je huid tegen veroudering. Net als verschillende andere voedingsmiddelen die antioxidanten bevatten, kan groene thee je huid helpen zich te beschermen tegen schade door de zon.

Groene thee plantage
Groene thee plantage

Komkommer

Komkommers zijn ook enorm goed voor je gezichtshuid. Komkommers bevatten veel water. In komkommer zit silica zit in waterrijke groenten, wat leidt tot een verhoogde huidelasticiteit. Maar dat is niet alles. Komkommers hebben ook veel vitamine A en C, die bevorderend werken.

Rode druiven

Rode druiven zijn gekend vanwege rode wijn. Maar wist je dat rode druiven ook enorm goed zijn voor de huid? Ze zitten vol met resveratrol, een stof in de schil. Het gaat onder andere veroudering tegen!