Beste Mobiele Airco

mobiele airco

Wat is een Mobiele Airco?

Eerst zal ik wat verduidelijking scheppen rond de naam mobiele airco.

De term zegt eigenlijk al alles, deze airco is een draagbare unit die je heel eenvoudig kan verplaatsen en gebruiken in verschillende ruimtes. Je zet hem bijvoorbeeld ‘s morgens in de keuken en ‘s avonds verplaats je hem naar de slaapkamer.

Enkele eigenschappen die heel typerend zijn voor een mobiele airco zijn het volgende:

Werking van een mobiele airco

Een mobiele airconditioner kan je opsplitsen in twee groepen. Deze zijn:

 • De monoblock airco
 • De mobiele split airco

De monoblock airco is de meest voorkomende mobiele airco. Het is ook de goedkoopste van de twee. Een mobiele monoblock airco bestaat uit de binnen en buitenunit in één geheel. Dat wil zeggen dat er altijd een slang naar buiten moet geleid worden om de hete lucht weg te blazen. Als je op zoek bent naar een mobiele airco zonder slang, moet je een aircooler aanschaffen.

De mobiele split airco bestaat uit twee onderdelen. Dit is zoals een ‘vaste’ airconditioning. Het enige verschil is dat je de mobiele split airco kan verplaatsen. Het bestaat uit een binnen en buitenunit. Het voordeel hiervan is dat het minder luid is dan een monoblock mobiele airco.

Laten we verdergaan met de beste mobiele airco’s the bespreken:

De Beste Mobiele Airco’s

AEG ChillFlex Pro

AEG mobiele airco

Trotec PAC 2600X

trotec PAC 2600X

Geschikt voor:30m²34m²
EnergielabelAA
Koelvermogen9000 BTU9000 BTU
Geluidsniveau64 dB63 dB
WieltjesJaNee
Beste Keus

ChillFlex Pro van AEG

AEG mobiele airco
ChillFlex Pro van AEG

De ChillFlex Pro is perfect geschikt voor het koelen van een ruimte met een maximale afmeting van 105 m3. Deze mobiele airco heeft een tweeledige functie waarmee je jouw ruimte kan verkoelen en ventileren. Het geluidsniveau bedraagt maximaal 64 dB en wordt geleverd met een afstandsbediening.

Hiermee kan je heel handig de timer instellen bijvoorbeeld vóór het slapengaan. De afstandsbediening heeft ook een verlicht display waarop je simpel de gegevens van kan aflezen. Met deze mobiele airco kan je wat geld besparen, want hij is energiezuinig en behoort tot de energieklasse  A+.

VoordelenNadelen
 • Eenvoudige bediening
 • Koelen en ventileren
 • Airco heeft wieltjes
 • Het geluidsniveau is waarneembaar

Raamafdichting

mobiele airco raamafdichting
mobiele airco raamafdichting

De raamafdichting is een buffer tussen de warme lucht van buiten en de koele lucht van binnen. Tevens kan je hiermee de afvoerslang eenvoudig naar buiten geleiden zonder dat er een spleet open blijft.

De afdichting is flexibel en past op iedere gangbare raamvorm, zoals vleugelramen, kiepramen en schuine dakvensters.

Voor deze mobiele airco te gebruiken kan je best een raamafdichtingskit gebruiken. De raamafdichtingskit van AEG is compatibel met deze mobiele airco.

Ervaringen

Kwalitatieve, krachtige en stijlvol vormgegeven airco. Koelt hier vrij vlot een ruimte van 130m³, zijn prestaties spreken voor zich.

2e Beste

Trotec PAC 2600 X

trotec PAC 2600X
Trotec PAC 2600X mobiele airco

Voor die extra warme zomerse dagen zal koele lucht zeker op een ieders verlanglijstje staan. De mobiele airconditioner PAC 2600 X zou je zeker van dienst kunnen zijn op deze hete dagen. Deze monoblock airco heeft een koelcapaciteit van 2,6 KW wat ideaal is voor 30m².

Deze airco heeft een energielabel A, dwz dat het een airco is die energiebesparend is, wat dus een groot voordeel is voor je portemonnee.

De verschillende functies die de airco heeft kan je heel makkelijk regelen via de meegeleverde afstandsbediening. Wat je kan regelen is de binnentemperatuur en de twee verschillende ventilatorstanden.

De airco heeft een geïntegreerde opvangreservoir dat dient voor het opvangen van de condens die bij het ontvochtigen en klimatiseren ontstaat. Een optie voor een permanent opvangreservoir kan aan de achterzijde van de airco worden aangesloten.

VoordelenNadelen
 • Hoge koelcapaciteit
 • Compact design
 • Afstandsbediening
 • Luchtfilter
 • Opvangreservoir
 • 2 jaar garantie
 • Geen wielen onder het apparaat

Raamafdichting

Trotec heeft zijn eigne raamafdichtings kit. Er zijn verscheidene keuzes zoals de 5,6 meter en de 4 meter. Lees de product beschrijving goed vooraleer je een raamafdrichtng koopt.

Ervaringen

Duitse degelijkheid, werkt gewoon goed. Veel functies en houd de slaapkamer goed koel. Zelfs tijdens een hitte golf!

 

 

 Producten die niet meer verkrijgbaar zijn: 

 

Airco niet meer verkrijgbaar

SAC MT van Sencor

Sencor sac MT9011 mobiele airco
Sencor sac MT9011 mobiele airco

De Sencor SAC MT9011C is ideaal voor het verkoelen van jouw huis of kantoorruimte. Deze praktische mobiele airco heeft een vermogen van 1010 watt en verkoelt ruimtes tot 76 m3. Het apparaat is eenvoudig te bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening.

De mobiele airco is gemakkelijk verplaatsbaar vanwege de 4 wieltjes onderaan het apparaat. Zo kan je het apparaat verplaatsen naar welke ruimte je ook wil en wanneer je dat wil.

Nog een voordeel van Sencor SAC MT9011C is dat het behalve een koelfunctie heeft, het ook jouw ruimte kan ontvochtigen of ventileren. Het apparaat heeft een energielabel A wat dus aangeeft dat de Sencor SAC MT9011C zuinig draait.

Bij het apparaat wordt standaard het volgende meegeleverd:

 • Handleiding
 • Afstandsbediening
 • Flexibele afvoerslang met een variabele lengte
 • Verstelbare plaat met opening
VoordelenNadelen
 • Simpele bediening dmv afstandsbediening.
 • Ventilatiefunctie die enkel blaast zonder te koelen.
 • Ontvochtigingsfunctie.
 • Ontvochtigingsfunctie werkt alleen bij een temperatuur van 21 graden en hoger.

Wat is de beste mobiele airco?

Uit onze vergelijking vonden wij de ChillFlex Pro van AEG de beste. Bekijk hem hier.