Beste Bouwradio Kopen

Een bouwradio is een redelijk nieuwe naam voor een radio die gebruikt wordt op de werf van bijvoorbeeld het bouwen van een nieuw huis. Ze worden niet enkel in de bouwsector gebruikt maar worden ook gebruikt om mee te nemen naar het strand, een boottocht, kamperen of zelfs op feestjes. De muziek kan beluisterd worden vanaf AM, FM, mp3 speler, USB stick of zelfs kleine memory kaartjes.

Er is niets nieuws aan om naar de radio te luisteren tijdens het werk. Men doet het al voor tientallen jaren, maar de radio’s worden steeds beter, gemakkelijker in gebruik en steviger. Wil je een bouwradio kopen of ben je op zoek naar informatie over een goedkope maar duurzame radio? Dan ben je hier op het juiste adres.

beste bouwradio kopen gids

Voordat men er aan dacht om een bouwradio te maken, werd er geen moeite gedaan om radio’s zo stevig te maken dat ze konden overleven in de bouwsector. Uiteindelijk zagen de producenten van gereedschappen een nood aan dergelijke bouwradio’s. Dankzij de steeds beter wordende batterijen technologie zijn deze radio’s zeker een aanrader geworden. Heb je een bouwradio met accu nodig? Geen probleem er zijn er verscheidene beschikbaar! Je kunt de batterij gewoon weer opladen als je ze in de stekker steekt.

Eigenschappen voor de Beste Bouwradio

  • Stofdicht zijn
  • Waterbestendig zijn
  • Schokbestendig zijn

De vijand nummer één is het infiltreren van stof. Om dit te voorkomen zijn er rubberen dichtingen geplaatst om zo het stof buiten te houden. Deze rubberen dichtingen zijn ook terug te vinden op de input poorten van bijvoorbeeld een bouwradio met USB of aux-in.

Wat ook belangrijk is voor een bouwradio, is dat hij waterdicht is. Ikzelf zou mijn bouwradio niet in de regen laten staan maar zou het bedekken met een houten plaatje met een baksteen erop. Zo wordt mijn bouwradio beschermd tegen directe regen en voorkom je eventuele waterschade.

De derde belangrijke eigenschap bij het kopen van een bouwradio is dat hij schokbestendig is. Sommige radio’s zijn uitgerust met een rolkooi die gemaakt zijn uit kunststof, aluminium of ijzer. De rolkooi zal je radio beschermen tegen een impact van bouwmateriaal of van voorwerpen die vallen vanop hoogte.

Hier is een lijst van wat een bouwradio zoal aan moet voldoen:

  • Stevige rolkooi uit aluminium of kunststof
  • Rubbers die verhinderen dat er water binnen sijpelt
  • AM/FM tuner
  • Werkt op 230volt en op batterij
  • Goede speakers (meer dan één)
  • USB of aux-in inputs

Beste Bouwradio Vergelijking

Perfect Pro Usbbox 2Makita DMR102Perfect pro rockbull
PERFECTPRO USBBOX 2MAKITA DMR102PERFECTPRO ROCKBULL
RadioFMFMDAB+
Connectiviteit3,5mm jack, USB en SD kaart3,5mm jack3,5mm jack
Voedingnetstroom/accunetstroom/accunetstroom
Speakers112
Equalizerneeneeja
Kantelstandneeneeja
Prijs€165€134€199
Koop Online met CoolblueKoop Online met CoolblueKoop Online met Coolblue

Korte rescenties van enkele Bouwradio’s

Perfect Pro Usbbox 2

PERFECTPRO USBBOX 2 - bouwradio kopen
Perfect Pro Usbbox 2

Deze bouwradio is van de fabrikant Perfect Pro. Deze staan bekend om hun kwalitatieve bouwradio’s. Deze bouwradio is compatible met een MP3-speler, een USB stick en een SD-kaart. Zo moet je niet steeds naar de radiozender luisteren maar kan je ook naar uw eigen muziek luisteren. Deze radio werkt op batterijen en op het stopcontact. De batterijen laden op wanneer je deze radio in de stekker steekt. Je kunt ook via de USB uitgang een smartphone, tablet en andere USB gadgets opladen.

Deze radio is uitgerust met een flexibele antenne. Zo zal deze niet breken wanneer de bouwradio omvalt. Een negatief puntje aan deze bouwradio is dat je geen alarm kan instellen. Je kunt dit dan vervangen door uw smartphone. Eer zijn vier oplaadbare batterijen meegeleverd. Intresse in deze bouwradio? Koop hem hier!

Makita DMR102

MAKITA DMR102 - kopen van een bouwradio
Makita DMR102

Deze bouwradio is van het merk Makita. U zult zich wel bewust zijn van deze producent en zijn producten, maar u wist misschien niet dat ze ook bouwradio’s verkopen. Deze bouwradio van Makita werkt op een grote variatie aan Makita accu’s. Als u dus een accu van een Makita boormachine heeft, kan u deze aansluiten op de radio. Deze radio heeft een levensduur van 19 uur op batterijen. Het LCD scherm is voorzien van verlichting, zo kan je ook de display raadplegen in donkerdere plaatsen.

De FM antenne kan gedemonteerd worden en worden opgeborgen in het accucompartiment.  De nadelen van deze radio zijn als volgt: De radio werkt niet op 24volt accu’s. Deze radio laadt geen accu’s op terwijl hij in het stopcontact zit. De aux-in kabel voor een smartphone wordt niet meegeleverd. Deze zou u dus nog apart moeten aankopen. Interesse in deze bouwradio? Koop hem hier!

Perfect Pro Rockbox 2

PERFECTPRO ROCKBULL
Perfect Pro Rockbox 2

Alweer een werfradio van Perfect Pro. Dankzij de DAB+ ontvangt deze radio zeeg goede radiogolven voor een kraakhelder geluid. Een perfecte kwaliteit van het geluid dankzij de twee speakers. Deze bouwradio komt met een totaal van wel 12 standen voor de equalizer. Zo kan je de muziek afspelen naar uw eigen voorkeur.

Je kunt de radio ook kantelen, op deze manier kan je het geluid naar uw richten voor de optimale muziek ervaring tijdens uw werk. Bijkomend is deze radio ook nog eens stof en regenbestendig is. De radio is voorzien van een aux-in en USB toegang. Nadelen van deze radio is dat deze radio enkel werkt op netstroom. Je moet dus een verlengsnoer hebben om de radio te laten werken. Interesse in deze bouwradio? Koop hem hier!