Beste Beamer Kopen

hd beamer en led beamer

Basiskennis van de beamer

Een beamer bestaat eigenlijk uit twee delen. Dit is het projectorscherm en de projector zelf. De gedachte van twee verschillende middelen in plaats van één zoals bij een televisiescherm is vaak verwarrend. Maar in werkelijkheid zijn de HD beamers zeer eenvoudig in te stellen.

Er zijn drie types van een hd beamer. Deze zijn:

  • DLP: ander gezegd digital light processing maakt gebruik van kleine chips met miljoenen kleine spiegeltjes. Ze varieren in prijs van goedkoop tot zeer duur. De projectors die u terugvind in bioscoopzalen zijn meestal DLP. De zwarte niveaus en hun contrast zijn niet zo goed als die van LCOS of vele LCD modellen maar de resolutie is veel beter. Omdat ze gemaakt worden is vele verschillende kwaliteitslevels is het bijna onmogelijk om te bepalen of het nu een DLP is of niet. U kunt wel een verschil zien in kwaliteit van het beeld omdat dit meestal beter is dan de rest. Een voorbeeld van een DLP beamer vindt u hier.
  • LCD: dit is dezelfde technologie die gebruikt wordt bij televisieschermen. Typisch aan deze beamers dat ze op gebied van prijs in de middenklasse behoren. Vroeger waren deze de beste op de markt maar door andere technologieen is deze achteruitgesteld. Dit wil echter niet zeggen dat deze LCD beamers geen waarde meer hebben, integendeel zelfs. Door de constante vernieuwing in LCD beamers zijn er enkele uitstekende beamers op de markt die de LCD technologie gebruiken zoals deze.
  • LCOS: deze LCOS beamer maakt gebruik van een vloeibaar kristal op silicium en kan worden aanzien als een afgeleide van DLP en LCD. Het vloeibaar kristal bevindt zich op een spiegelend oppervlak. Zwartniveau en contrastniveau zijn uitstekend. De prijzen variëren van gemiddeld tot hoog. De Sony nieuwe 4K beamer is dan wel weer heel duur. Een voorbeeld van de LCOS beamer kan u bekijken op deze pagina.

Voordelen

afmeting

Dit is een voor de hand liggend voordeel en meteen de hoofdreden om voor een beamer te gaan. De dimensie is vele malen beter dan een gewone tv. Het is alsof je echt in een film zit in plaats van voor een scherm. Je ziet de acteurs in ware grootte of zelfs groter! beste beamer is een hd beamer

Zelf op een groot tv scherm kun je de details van een 1080p (HD) foto of video niet zien wanneer je dit wel kan zien op een HD beamer. Natuurlijk wordt dit nog beter met de 4K technologie die er zit aan te komen. Zo zie je elk grassprietje en elk zandkorreltje tot in detail! Hier is een website die de grote van het scherm en de afstand berekend wanneer je gebruik wil maken van een 4K beamer.

Gemakkelijker voor de ogen

Als je naar een tv scherm kijkt kan het wel eens zijn dat je ogen pijn doen door het lang staren naar het scherm. U zult denken wanneer het scherm groter wordt zal de pijn vermeerderen. Maar het is juist het omgekeerde. Je gezichtsveld vergroot en je moet je niet meer concentreren op één plaats. Heb je in een bioscoopzaal ooit al eens last van je ogen gehand? Ik denk het niet!

Ruimte

U kan de projector aan het plafond monteren en het scherm simpelweg aan de muur hangen. Soms kan je het scherm doen laten verdwijnen in het plafond. Een televisiescherm is ook redelijk zwaar. Een scherm is veel lichter en dat maakt het gemakkelijker om te monteren of op te bergen. Hier is een scherm dat wij aanraden.

Nadelen

Licht

Licht is het grootste probleem, het maakt niet uit hoe helder de projector is of hoe goed het projectorscherm is. Elk omgevingslicht in de kamer gaat het beeld minder doen laten opvallen. In het geval dat je een hd beamer gebruikt moet je over een lichtregeling beschikken. Dit kan gaan van het gebruik van dimbare verlichting tot verduistering van de kamer.

Lampen UHP beamer lamp

Bijna alle projectors creëren licht door een UHP lamp. Deze lamp gaat een paar duizend uur mee en kost ong. 100euro om te vervangen. Reken toch op het vervangen van een lamp na één of twee jaar gebruik. Dit hangt natuurlijk af van lamp tot lamp en het gebruik. U kunt ook een beroep doen op een led beamer (hier ziet u een voorbeeld van een led beamer). Dit soort led beamer is de beste beamer op gebied van de lamp maar de led beamer is vele malen duurder dan de gewone hd beamer. Het is nog te vroeg om een led beamer aan te schaffen vanwege de hoge aankoopprijs. Mijn advies hierover is dat je best wacht tot de prijzen gaan dalen. Je bent dus beter af met gewone UHP lampen.

Gewoonten

Je kan geen kinect of wii spelen voor de projector omdat het beeld dan niet op het scherm geraakt.

Een andere aanpassing is dat de tv van je vrienden erg klein lijkt.

Geluid

Het spreekt voor zich dat je externe luidspreker nodig hebt wanneer je een hd beamer of een led beamer gebruikt. In dit geval kan je opteren voor speakers met een kabel of draadloze speakers. Het voordeel hiervan is dat je kunt zorgen voor een surround systeem net zoals in de bioscoopzalen.